Наказ Міністерства освіти і науки України від 22.06.2016 № 701

Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 12 травня 2015 року № 525

Відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 193 «Про документи про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка» (із змінами), пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 630, НАКАЗУЮ:

1. Внести зміни до форми диплома молодшого бакалавра; форми диплома молодшого бакалавра з відзнакою; форми додатка до дипломів молодшого бакалавра, молодшого бакалавра з відзнакою; форми диплома бакалавра; форми диплома бакалавра з відзнакою; форми диплома магістра; форми диплома магістра з відзнакою; форми додатка до дипломів бакалавра, бакалавра з відзнакою, магістра, магістра з відзнакою європейського зразка; форми диплома доктора філософії; форми додатка до диплома доктора філософії європейського зразка; форми диплома доктора наук; зразка академічної довідки, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 12 травня 2015 року № 525 «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка та додатків до них, зразка академічної довідки», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 18 травня 2015 року за № 551/26996, виклавши їх у новій редакції, що додаються.

2. Затвердити Опис документів про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка та додатків до них, академічної довідки, що додається.

3. Керівникам вищих навчальних закладів запровадити форми документів про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка та додатків до них, зразок академічної довідки відповідно до форм, затверджених пунктом 1 цього наказу, впродовж шести місяців з дня набрання чинності цим наказом, але не пізніше 31 грудня 2016 року.

4. Встановити, що у дипломах спеціаліста (спеціаліста з відзнакою) та дипломах молодшого спеціаліста (молодшого спеціаліста з відзнакою) у графі «ступінь вищої освіти» зазначається освітньо-кваліфікаційний рівень.

5. Департаменту вищої освіти (Шаров О.І.) подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому законодавством порядку.

6. Управлінню взаємодії з громадськістю та забезпечення діяльності Міністра (патронатна служба) зробити відмітку в справах архіву у встановленому порядку.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Совсун І.Р.

8. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр

Л.М. Гриневич

Наказ Міністерства освіти і науки України від 22.06.2016 № 701